Saltar la navegación

Objectius del projecte

OBJECTIUS DEL PROJECTE

  • Oferir als alumnes de l'ESO propostes de projectes que es puguin desenvolupar en un entorn real i de forma immediata, és a dir, que es puguin portar a la pràctica d'una manera ràpida, fet que farà que l'alumnat incrementi la seva motivació pel treball i el nivell d'esforç en la producció dels materials.

  • Sensibilitzar a l'alumnat de l'ESO sobre les necessitats de les persones amb discapacitat (L’educació inclusiva és un procés que comença amb el reconeixement de les diferències que hi ha entre els i les estudiants, i amb el respecte i la construcció dels processos d’ensenyament i d’aprenentatge a partir d’aquestes diferències, reduint les barreres en l’aprenentatge i en la participació per a tot l’alumnat, i no solament per als qui presenten discapacitats o tenen necessitats educatives especials (Booth, T. i Ainscow, M., 2004))

  • Donar la possibilitat a l'alumnat de desenvolupar les seves capacitats a través del treball i l'esforç personal. Howard Gardner defineix la intel·ligència com LA CAPACITAT DE RESOLDRE PROBLEMES O ELABORAR PRODUCTES QUE SIGUIN VALUOSOS EN UNA O MÉS CULTURES.(Teoria de les IM, Howard Gardner)

  • Potenciar l'ús pedagògic de les TAC, enteses com a substrat imprescindible de qualsevol actuació del segle XXI.

  • Conèixer diferents realitats escolars dels alumnes que formen part del projecte

tira 1

OBJECTIUS I TIPOLOGIA DELS APRENENTATGES

Pels alumnes de l'IES Vilatzara

  • Innovar la dinàmica de treball de l'aula, posant-se d'acord sobre el conte a treballar, estructurant i organitzant el procés per elaborar els materials.

  • Afavorir la motivació i interès per les tecnologies, portant a la pràctica la digitalització del conte escollit per tal que tothom hi pugui tenir accés.

  • Potenciar el treball cooperatiu entre els alumnes (L’experiència educativa amb alumnat divers a la mateixa aula ha posat de manifest que, quan l’alumnat col·labora i s’ajuda en les activitats d’aprenentatge, en poden sortir beneficiats uns i altres alumnes, gràcies a l’aprenentatge mutu que afavoreix la cooperació. Més enllà de l’aportació positiva, pels valors de diàleg, convivència i solidaritat, el treball cooperatiu ha pogut afavorir competències relacionades amb la planificació, la gestió de l’aprenentatge, l’ús del llenguatge o el contrast de criteris en tot l’alumnat que coopera (Duran i Blanch, 2008; Pujolàs, 2008; Serra, 2008)

  • Coneixer i utilitzar diferents sistemes de comunicació per poder elaborar els materials. (SPC, LSC...)

  • Elaborar els materials tangibles a utilitzar en l'explicació del conte: personatges, titelles, materials en paper, jocs de taula, ...

Pels alumnes del CEE Can Vila

  • Afavorir la motivació i interès per les tecnologies

  • Innovar la dinàmica de treball de l'aula

  • Participar de l'activitat d'aula de manera activa, utilitzant els sistemes de comunicació alternativa que ja els son familiars.

  • Accedir a l'aprenentatge a través de diferents dispositius relacionats amb les TAC.

  • Ser protagonista del propi aprenentatge a través de les eines TAC necessàries per cada alumne

tira 3

OBJECTIUS DE SERVEI PROPOSAT

Pels alumnes de l'IES Vilatzara

Facilitar l'accés a l'ordinador als alumnes amb diversitat funcional

Facilitar la inclusió dels alumnes amb dificultats dins les activitats col·lectives

Facilitar la participació comunicativa dels alumnes sense llenguatge a traves de diferents sistemes (imatges, objectes, fotos, ortografia...)

Elaborar materials tangibles, audiovisuals i digitals que facilitin l'aprenentatge i la participació dels alumnes amb diversitat funcional.

Pels alumnes del CEE Can Vila

Donar la possibilitat de coneixer una realitat de vida paral·lela a la de l'institut

Ensenyar els diferents sistemes de comunicació qe s'utilitzen en la vida diària dels alumnes sense llenguatge

Mostrar les diferents maneres de gestionar-se amb un ordinador

Donar a coneixer als alumnes de l'institut que no tothom apren de la mateixa manera sinó que ens podem aproximar a l'aprenentatge a través de diferents vies (oral, escrita, símbols, signes...)

VALORS

Coneixement i acceptació de les diferencies entre els nois i noies participants en el projecte.

Respecte per ritme i nivell d'aprenentatge dels companys

Valorar les aportacions que qualsevol membre del grup pugui fer i integrar-les dins del projecte comú

Potenciar l'esforç personal com a fonament del creixement del grup cooperatiu.

Emprar el diàleg per arribar a acords que condueixin a la realització de les tasques.

Afavorir la convivència i la solidaritat a partir de les activitats compartides.