Saltar la navegación

INS Vilatzara

INS Vilatzara
Avinguda Eduard Ferrés 101
08340 Vilassar de Mar
iesvilatzara@xtec.cat
www.xtec.cat/iesvilatzara
Telèfon 937506366

La línia pedagògica és oberta i de nivell acadèmic consolidat, en un ambient de treball d’entesa, però també de rigor i exigència. La planificació, organització i funcionament de tots els aspectes relatius a l’ensenyament es fa des de l’experiència individual i la reflexió col·lectiva, donant resposta a les inquietuds i necessitats plantejades.

L’INS ofereix la formació educativa dels 12 als 18 anys, impartida en els estudis d’ESO i Batxillerat, en les modalitats de Ciències de la Naturalesa i la Salut, Tecnològic i Humanitats i Ciències socials, i organitzada en una amplia oferta d’itineraris, amb la intenció de facilitar l’accés dels vostres fills i filles a la Universitat.

Els eixos orientadors de totes les actuacions didàctico-pedagògiques es basen en:
La valoració personal de l'individu, eix de totes les actuacions sobre els nostres alumnes.
La valoració del treball rigorós  des de la comprensió, la tolerància, el diàleg i  la reflexió.
La diversitat de capacitats, interessos i possibilitats que marquen l'organització de tots els actes i decisions que es prenen.
Totes i cadascuna de les matèries cursades pels alumnes a la secundària, generen un pensament crític i doten al cervell d’estratègies que han de millorar la qualitat humana de qui les posseeix. Amb aquest bagatge hauran d’afrontar els reptes que se’ls presentin.

L’Educació Secundària Obligatòria té com objectius:
Dotar els alumnes de la formació acadèmica necessària en totes les àrees de coneixement que preveu el currículum.
Desenvolupar les capacitats autònomes de l’alumnat a través dels hàbits d’estudi i de treball.
Desenvolupar les capacitats crítiques i creatives de l’alumnat.
Desenvolupar en l’alumnat capacitat de treball en grup.
Preparar els joves per a la seva incorporació activa a la societat, ja sigui seguint estudis superiors o bé amb la incorporació al món laboral.

El nostre centre treballa tots aquests objectius amb estratègies com:
Equip docent de professors coordinat per àrees i per nivells;
Seguiment tutorial personalitzat;
Especial incidència en els aprenentatges de les tecnologies de la informació i comunicació;
Oferta de segona llengua estrangera: Francès i/o Alemany;
Orientació acadèmica i professional;
Sortides d’àrea, tutoria i de final d’etapa.

PROJECTES D’INNOVACIÓ

PROGRAMA EDUCAT 2.0

Un dels trets d’identitat de l’Institut Vilatzara ha estat l’ús de les noves tecnologies. Des del curs 2006/07 el centre ha desenvolupat diferents programes en comunicació audiovisual i amb les tecnologies de la informació (TIC).
Des del mes de març de 2009, el centre s’ha incorporat al Projecte Educat 1x1 en els cursos de 1r., 2n. i 3r. d’ESO. Formar part d’aquest projecte implica garantir de forma contínua, progressiva i sistematitzada la incorporació de les noves tecnologies a l’aula. Els alumnes treballen amb el llibre digital i utilitzen el miniportàtil a l’aula com a material escolar des de l’inici del curs 2010/11.
En el curs 2012/2013 el centre segueix en el Programa Educat, enguany anomenat Educat 2.0. En aquests moments tots els alumnes del centre que estan cursant els estudis d’Educació Secundària estan utilitzant el llibre digital i el miniportàtil com a eina escolar.

PROGRAMA DE LLENGÜES ESTRANGERES (PELE)

A partir del curs 2007/2008 el nostre centre s'ha incorporat, juntament amb 51 instituts de Catalunya, al Pla Experimental de Llengües Estrangeres. S'imparteixen crèdits variables o matèries optatives a segon, tercer i quart d'ESO de Ciències Socials, Física i Química i Cultura Clàssica respectivament íntegrament en llengua anglesa, fet que valorem com a una bona oportunitat per a l'alumnat que vulgui millorar el seu domini de la llengua anglesa. Així mateix hi ha previstes altres activitats generals adreçades a tots els alumnes com la projecció dels documentals i pel·lícules en versió anglesa, si s'escau, o la presentació als alumnes cada dia del curs d'una paraula nova en anglès, català i castellà per ampliar el seu vocabulari. Es parteix de la idea de què s'aprèn fent ("learning by doing") i per tant l'ús de l'anglès en contextos i àmbits diversos afavoreix el seu domini.

PROJECTE CONNECTING CLASSROOMS

Projecte internacional en el qual hi participen altres països de la EU, avalat pel British Council en col·laboració amb el Departament d'Educació. Els objectius són l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els alumnes dels diferents centres educatius i les propostes que aquests joves fan  en relació a la temàtica escollida. El tema és la inclusió i la cohesió social.
Per aquest curs la participació dels alumnes d’ESO que a part de presentar el centre de forma general,  tot i fer esment de la singularitat com a valor que enriqueix el grup, es procurarà impulsar des de les optatives d’expressió i comunicació i també de ciutadania la reflexió i elaboració dels materials i, també l’espai virtual de trobada amb els altres alumnes dels altres centres. El nostre grup Connecting Classrooms està constituït per centres de la zona i d’altres de Bòsnia, Polònia, Scotland(GB) i Catalunya.

PROJECTE ROBÒTICA: INNOVACIÓ I ENTORN
Per tal d’incrementar la creativitat i la innovació, incloent l’esperit emprenedor i alhora cercar l’excel·lència i el talent del nostre alumnat, per aquest curs s’ha previst continuar amb l’optativa de projecte a 4t d’ESO. D’altra banda , i com a pla pilot, s’ha creat un grup de treball interdisciplinar de professorat amb el que hem iniciat un grup de robòtica amb l’alumnat a 3r i 4t d’ESO. L’experiència s’estendrà a tot l’alumnat de 3r d’ESO i 4t d’ESO, en la mesura que els recursos materials ho facin possible.
Aquest projecte que presentem s'afegiria als ja existents, aquest que us hem presentat, fent un centre més innovador i creatiu, on els alumnes tenen el paper protagonista del seu desenvolupament acadèmic.