Saltar la navegación

Can Vila

CEE Can Vila

Camí de Can Vila s/n

08100 Mollet del Vallès

canvila@canvila.org

www.canvila.org

Telèfon 935705620

 escola

L’Escola d’Educació Especial Can Vila és un centre d’ensenyament depenent de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats,organisme autònom de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

 L’IMSD disposa de diferents centres dins l’àmbit de l’atenció als disminuïts psíquics:

- Centre de Desenvolupament i Atenció i Infantil.

- Escola d’Educació Especial Can Vila

- Centre Ocupacional del Bosc.

- Centre Especial de Treball Alborada.

És una escola d’educació especial d’àmbit comarcal que acull nens i nenes amb retard mental, fet que fa necessari una atenció en un centre que disposi dels recursos específics i necessaris per la seva atenció.

L’objectiu és que els alumnes aconsegueixin la màxima autonomia en tots els aspectes, tant personal, social, com educativa. La finalitat és desenvolupar al màxim les seves capacitats per tal d’aconseguir la plena integració a la societat.

Les edats dels nostres alumnes van des dels 3 fins els 18 anys (excepcionalment fins els 20 anys). Durant el curs 2011-12 hi ha matriculats 108 alumnes.

L’agrupació dels alumnes es fa atenent al seu diagnòstic, edat i característiques personals; cada tutor es fa càrrec d’un grup d’entre tres i vuit alumnes, depenent del grau d’atenció individualitzada de cada alumne.

Nivells educatius:

Som una escola d’educació especial que abarca nens i nenes d’edats compreses entre l’educació infantil i l’educació secundària amb possibilitat de pròrroga. Atenem alumnes disminuïts psíquics de 3 a 18 anys. Es pot allargar l’escolaritat fins 20 anys.

La nostra escola atén alumnes deficients psíquics (reconeguts pel CAD corresponent i amb un mínim del 33% de disminució) amb diferents patologies associades. Atenem a alumnes amb patologies i graus d’afectació molt diversos, que van des d’una deficiència lleugera a alumnes amb greus afectacions que segueixen currículums molt diferenciats.

En l’actualitat hi ha 20 grups. Treballen per departaments i tenim definits els següents:

 

ATENCIÓ I EDUCACIÓ INTEGRAL

EDUCACIÓ INFANTIL

HABILITATS BASIQUES D’INTERACCIÓ AMB L’ENTORN

PRIMÀRIA

SECUNDÀRIA

TRANSICIÓ A LA VIDA ADULTA

En la constitució dels grups tenim en compte juntament amb la naturalesa i grau de discapacitat, altres criteris com:

 

 

  • Els interessos, el nivell de competències, característiques i estil d’aprenentatge i les possibilitats i expectatives de progrés.

  • El tipus i grau d’ajudes (personals, instrumentals, materials, i espacials) que necessiten i que incideixen directament en l’organització de l’espai i del temps educatiu del centre.

  • El nombre d’alumnes que configuren el grup i les seves respectives edats cronològiques.

    Davant de la diversitat de necessitats i característiques dins el grup-classe, hi ha flexibilitat en quant es poden combinar diferents agrupaments dins l’aula, fer atencions més individualitzades, dins i fora de l’aula, entre diferents grups... per tal d’adequar el màxim possible la resposta a les necessitats educatives especifiques dels nostres alumnes.

    Objectius generals

    Els objectius que ens marquem com a escola van encaminats a:

    • Promoure en els alumnes el màxim grau de qualitat de vida en les seves vessants de salut, benestar i equilibri personal.

    • Potenciar l’accés al major nombre de coneixements que els permeti participar de forma adequada en els diferents entorns i activitats que podran trobar-se en la seva vida un cop finalitzada la seva escolaritat.

    I aquest objectius fan referència a quatre blocs principals:

    • Estructuració de la personalitat del nen.

    • Hàbits i l' autonomia del nen.

    • Comunicació i les manifestacions d’expressió del nen.

    • Aprenentatges i l’aplicació d’aquests en la vida quotidiana del nen.

    Metodologia

    • Individualització ( treball d’aula, incidència de tècnics i especialistes...),

    • Aprenentatge significatiu i constructiu (sortides, revista, psicomotricitat, habilitats domestiques, habilitats comunicatives, comunicació augmentativa i alternativa.),

    • Experimentació i vivenciació dels aprenentatges (estimulació basal, festes, excursions, colònies, piscina, esports...),

    • Coneixement del medi natural i cultural,

    • Globalització (relació amb les famílies, amb el poble..)