Desenvolupament de prismes

0323

Desenvolupament d'un prisma inclinat que te els costats en VM. En aquest cas són rectes frontal, la VM està en la projecció vertical.
Ull! Al vídeo apareix les lletres VM a la projecció horitzontal de les arestes que formen el prisma quan hauria d'aparèixer a la projecció vertical.
La separació de les cares no es correspon al triangle de les bases. El triangle que hem d'aconseguir fent una secció perpendicular a les arestes serà més gran que els triangles formats per les bases.
S'ha de cercar la secció tallant, per qualsevol lloc, el prisma per un pla de forma perpendicular a les arestes, obtenir la secció, trobar-la, fer un abatiment per tenir-la en VM. Amb les mides que ens donen els costats d'aquest triangle fem una línia recta amb les seves separacions, les seves marques dels punts.
Dibuixem el desenvolupament.
La disposició d'aquest prisma no és molt comú, per aquest motiu es convenient treballar amb una operativa diferent. La segona utilitza els girs de rectes i el darrer el canvi de pla, sistema recomenat.

video 0323

0324

Desenvolupament d'un prisma que no te cap recta en VM. S'ha d'obtenir la secció produida per un pla perpendicular a les arestes i un cop amb la seva VM anar posant les mides de les arestes obtingudes, una a una, i a partir de la secció, per gir de rectes. Aquest mètode és molt complicat. Si tenim una figura amb més de tres arestes donarà molta feina.

video 0324

0325

Desenvolupament d'un prisma a partir d'un canvi de pla, secció, abatiment de la secció, VM.
Mètode a seguir.

video 0325