Estat del tema.

Estat actual de la realitat augmentada 

En aquests moments la realitat augmentada es troba en un punt força inicial, és un terme poc conegut, però la informació que hi ha a internet cada cop és més gran i cada cop hi ha més programes a disposició de tothom a qui li interessi aquest món. Va progressant, però encara és incomoda la fusió entre el món real i el món virtual. 

En aquests moments els sectors que utilitzen més la realitat augmentada són el publicitari (sobretot en promocions i nous llançaments), el sector d’oci (en els videojocs és on es veu que es va utilitzant cada cop més per donar més realisme al joc) i a museus i centres temàtics. Aquests sectors creixen en aquest àmbit a passos molt grans per tal d’impactar a la població, tenir més màrqueting i diferenciar-se de la competència, sobretot en els camps de la venda i la publicitat. 

Estat actual de la realitat augmentada en el món de la moda. 

En aquests moments, en el món de la moda, s’està utilitzant la realitat augmentada per publicitat. I, aquí a Catalunya, L'spin-off AITech de la UAB ha desenvolupat un emprovador virtual, que simula un mirall, gràcies a la realitat augmentada i la tecnologia de visió de computador, en el qual pots seleccionar la roba que t’agrada entre les més de cinquanta peces que hi ha, triar la teva talla i automàticament s’ajusta al teu cos en el mirall virtual. Pots moure’t tant com vulguis i la peça serà com si la tinguessis posada. També es pot enviar les imatges que obtens al teu correu electrònic, xarxes socials i a altres dispositius. Aquest Emprovador virtual va estar situat al centre comercial Les Arenes, a l’assessoria d’imatge del centre, i quan tu triaves la peça que t’agradava, l’assessora et deia en quina botiga la podies trobar.